Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Slobodna Britanija blagoslov za svijet, Mej: Sankcije protiv Moskve ostaju na snazi

LONDON - Američki predsjednik Donald Tramp i britanski premijer Tereza Mej sastali su se danas u Bijeloj kući kako bi obnovili ono što je Tramp opisao kao "specijalne odnose" između dvije zemlje, ponovivši podršku odluci Britanije da istupi uz EU.

"Slobodna i nezavisna Britanija je blagoslov za svijet", istakao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare po završetku sastanka sa Mej, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prvim stranim liderom sa kojim se sastao nakon inauguracije, prenosi AFP.

Mej i Tramp su poručili da će raditi na jačanju američko-britanskih trgovinskih odnosa, a britanski premijer je izrazila nadu da će brzo biti postignut trgovinski sporazum s Vašingtonom koji će ublažiti efekte Bregzita.

Mej je dodala da je Tramp prihvatio poziv za državnu posjetu Britaniji kasnije ove godine.

Osvrnuli su se i na sankcije protiv Rusije, pri čemu je Tramp rekao da je prerano govoriti o mogućnosti ukidanja sankcija, dok je Mej ocijenila da bi sankcije protiv Moskve trebalo da ostanu na snazi dok ne ispoštuje sporazum iz Minska.

Inače, Tramp se na konferenciji za novinare pojavio sa crvenom kravatom, u boji Mejove haljine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Moskva,   London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP: Slobodna i nezavisna Britanija je BLAGOSLOV ZA SVET! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2017

Mej i Tramp su poručili da će raditi na jačanju američko-britanskih trgovinskih odnosa..Američki predsednik Donald Tramp i britanska premijerka Tereza Mej sastali su se danas u Beloj kući kako bi obnovili ono što je Tramp opisao kao "specijalne odnose" između dve zemlje, ponovivši podršku odluci...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tramp i Teraza Mej se nisu nadali da će fotoreporteri snimiti baš OVAJ trenutak. Sada svi pričaju samo o tome

Izvor: Blic, 28.Jan.2017, 12:54

Američki predsednik Donald Tramp i britanska premijerka Tereza Mej sastali su se u Beloj kući kako bi obnovili ono što je Tramp opisao kao "specijalne odnose" između dve zemlje, ponovivši podršku odluci Britanije da istupi uz EU...Ono što je privuklo pažnju medija bio je detalj zabeležen na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.