Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: SAD se za sada ne povlače iz NAFTA

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da su lideri Kanade i Meksika pozvali SAD da ostane partner u okviru Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA) i da se on saglasio.

Tramp je na svom nalogu na Tviteru napisao da su odnosi SAD, Meksika i Kanade veoma dobri i da je dogovor vrlo moguć.

Predsednik Meksika i premijer Kanade pozvali su ga, kako je naveo, da pregovaraju o sporazumu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << umesto da ga raskine, što je on i prihvatio.

Tramp je, međutim, dodao da ako ne bude postignut "fer dogovor za sve", onda će okončati sporazum NAFTA.

Bela kuća je prethodnog dana saopštila da je Tramp rekao meksičkim i kanadskim liderima da se SAD za sada neće povući iz NAFTA, jednog od najvećih trgovinskih saveza.

Tramp je tokom predsedničke kampanje stalno kritikovao sporazum, ocenjujući da je loš za SAD i obećavao da će ga raskinuti ako bude izabran.

Zvaničnici Bele kuće su rekli i da Tramp i njegovi savetnici razmatraju donošenje izvršne naredbe o povlačenju iz sporazuma.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bela kuća: SAD se ipak ne povlače iz NAFTA, za sada

Izvor: VOA, 27.Apr.2017

Nakon izveštaja da Donald Tramp razmatra izdavanje uredbe koja bi povukla Sjedinjene Države iz Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA), Bela kuća objavila je u sredu da je Tramp pristao da ne preduzima takav korak, nakon telefonskih razgovora sa liderima Kanade i Meksika. Otkako...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.