Tramp: Navodi o ruskom mešanju u izbore su lov na veštice

Izvor: RTS, 06.Jan.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Navodi o ruskom mešanju u izbore su lov na veštice

Donald Tramp je ponovo izrazio sumnje u podatke o ruskim hakerskim napadima tokom izbora i dodao da su takvi navodi politički motivisani.
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su okolnosti oko navodnog ruskog mešanja u predsedničke izbore u SAD "politički lov na veštice", koji sprovode njegovi neprijatelji posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poraza na izborima, prenosi Beta.

Donald Tramp je u intervjuu za Njujork tajms rekao da će saslušati izveštaje obaveštajnih službi o ruskim hakerskim napadima na američke političke institucije i ponovo kritikovao veliku pažnju koja se pridaje navodnim ruskim sajber napadima.
"Kina je, relativno nedavno, hakovala 20 miliona imena iz vlade", rekao je novoizabrani predsednik SAD i dodao: "Kako to da niko čak ni ne priča o tome? Ovo je politički lov na veštice".
Tramp je naveo da je i ranije bilo uspešnih hakerskih napada na Belu kuću i Kongres, dodajući da je nepravedno što tome nije data tolika pažnja kao napadima iz Rusije.
"Uprkos svemu rečenom, ne želim da zemlje hakuju našu zemlju. Hakovali su Belu kuću. Hakovali su Kongres. Mi smo hakovana prestonica sveta", rekao je novoizabrani predsednik SAD.
Tramp je ponovo izrazio sumnje u podatke o ruskim hakerskim napadima tokom izbora i dodao da su takvi navodi politički motivisani.
"Veoma teško su poraženi na izborima. Dobio sam više okruga na izborima nego Ronald Regan. Demokrate su veoma posramljeni zbog toga. U nekoj meri, to je lov na veštice. Samo se fokusiraju na to", zaključio je novoizabrani predsednik SAD, javlja Beta.
Rojters primećuje da se sastanak podudara sa dubokim tenzijama između obaveštajnih agencija SAD i republikanca Trampa, koji je omalovažio njihove zaključke o tome da je Rusija izvela hakerske napade kako bi se umešala u predsedničke izbore, prenosi Tanjug.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Okolnosti oko ruskog miješanja su 'politički lov na vještice'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2017

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da su okolnosti oko ruskog miješanja u predsjedničke izbore u SAD "politički lov na vještice" koji sprovode njegovi neprijatelji poslije poraza na izborima. Tramp je u intervjuu za New York Times rekao da će danas saslušati izvještaje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

TRAMP: Priča o ruskom mešanju u izbore je politički lov na veštice!

Izvor: Kurir, 06.Jan.2017

...Tramp je u intervjuu za Njujork tajms rekao da će danas saslušati izveštaje obaveštajnih službi o ruskim hakerskim napadima na američke političke institucije i ponovo kritikovao veliku pažnju koja se daje navodnim ruskim sajber napadima.."Kina je, relativno nedavno, hakovala 20 miliona imena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.