Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: SAD više pažnje da posvete odnosima sa Velikom Britanijom

SAD moraju da posvete više pažnje "dragocenim odnosima" sa Velikom Britanijom, izjavio je američki državni sekterar Reks Tilerson, par dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp otkazao put u London.

"Cenimo ove odnose i ja cenim lični odnos sa ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom i naš zajednički rad po brojnim pitanjima. Ponekad zaboravimo važnost naših odnosa", rekao je Tilerson, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi Rojters.

On je u Londonu razgovarao sa britanskom premijerkom Terezom Mej o nastavku "dubokih" odnosa dve zemlje.

Rojters podseća da Tramp i više od godinu dana nakon izbora za predsednika SAD nije došao u zvaničnu posetu Londonu, iako je poziv Britanije prihvaćen.

Tokom boravka u Londonu, Tilerson je obišao novu američku ambasadu čija je izgradnja koštala milijardu dolara, a koju je ranije kritikovao Tramp rekavši da je to deo loših odluka bivšeg predsednika Baraka Obame.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.