Pompeo: Islamska država jača u nekim oblastima

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Islamska država jača u nekim oblastima

Pompeo: Islamska država jača u nekim oblastima
Majk Pompeo je ocenio da je sposobnost Islamske (ID) države za izvođenje napada znatno smanjena.

"Komplikovano je. Postoje određena mesta gde je ID moćnija danas nego pre tri ili četiri godine", rekao je Pompeo za Si-Bi-Es i dodao da je samoproglašeni kalifat nestao i da su njihove mogućnosti za napad mnogo manje, prenosi Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .
Pompeo je istakao da je plan za pobedu nad ID u regionu realizovan sa još 80 zemalja i da je bio veoma uspešan, međutim, on je upozorio da uvek postoji rizik da radikalne islamističke grupe, poput Al Kaide i ID ponovo ožive.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pompeo: 'Islamska država' ojačala u pojedinim područjima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2019

Američki državni sekretar Mike Pompeo saopštio je u utorak kako militanti takozvane 'Islamske države' postaju snažniji u određenim područjima, no da je njihova sposobnost da izvode napade uveliko smanjena.  "Komplikovano je. Na određenim mjestima 'Islamska država' je mnogo snažnija no što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.