TRAMP NAJAVIO NOVI STRAŠAN POTEZ PROTIV IRANA, a evo šta je rekao o padu ukrajinskog aviona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP NAJAVIO NOVI STRAŠAN POTEZ PROTIV IRANA, a evo šta je rekao o padu ukrajinskog aviona!

Predsednik Donald Tramp najavio je nove sankcije Iranu, dan nakon što je ta zemlja izvela raketni napad na nekoliko vojnih baza koje su koristile američke trupe u Iraku.

Tramp je takođe pozvao na veće prisustvo NATO na Bliskom Istoku.

On je izjavio i da je ukrajinski putnički avion možda oboren greškom.

Tramp je dodao da ima užasan osećaj u vezi s tim slučajem, ne navodeći detalje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Podsetimo, ukrajinski avion koji je pao u Teheranu i sa sobom u smrt odneo 176 ljudi oborila je iranska raketa, naveli su zvaničnici Pentagona.

Avion sa leta 752 pogodila je ruska raketa zemlja-vazduh Tor-M1, rekla su trojica zvaničnika za Newsweek.

Dvojica zvaničnika tvrde da je aviona najverovatnije oboren greškom, jer je Iran u sredu uveče lansirao rakete na dve američke baze u Iraku.

Ispaljena raketa je u NATO-u poznata kao "gauntlet", navela su trojica zvaničnika koji su govorili nezvanično. Jedan od njih je irački obaveštajac, a druga dvojica su iz Pentagona i američke obaveštajne službe. Amerikanci tvrde da je do tragedije najverovatnije došlo slučajno posle iranskog odgovora do koga je došlo posle ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.