ŠOK! Američki špijun iz Kremlja sklonjen u CG, a onda se njemu i njegovoj porodici GUBI SVAKI TRAG!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK! Američki špijun iz Kremlja sklonjen u CG, a onda se njemu i njegovoj porodici GUBI SVAKI TRAG!

Visokorangirani američki špijun unutar ruskih vlasti evakuisan je 2017. godine zbog strahovanja da bi ga mogao razotkriti predsednik Donald Tramp, tvrdi Si-En-En u izveštaju koji su Bela kuća, Moskva i CIA odbacili kao lažnu vest. Zanimljivo je da važnu ulogu u ovom trileru igra i Crna Gora.

Američka obaveštajna služba "uspešno je izvukla iz Rusije jednog od svojih visokorangiranih tajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvora unutar ruske vlade" sredinom 2017. godine, objavila je ova mreža pozivajući se na anonimne izvore koji su opisani kao "više zvaničnika Trampove administracije sa direktnim saznanjima o tajnoj misiji".

Operacija je navodno pokrenuta nakon što su u maju 2017. godine Belu kuću posetili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ruski ambasador Sergej Kisljak, a usled zabrinutosti da su Tramp i njegova administracija „više puta pogrešno postupali sa tajnim obaveštajnim podacima i da su mogli doprineti da se taj tajni izvor razotkrije kao špijun“, tvrdi Si-En-En.

Tokom tog sastanka Tramp je navodno podelio s Lavrovom i Kisljakom "vrlo poverljive obaveštajne podatke" o "Islamskoj državi" u Siriji, a koje je pružio Izrael. Međutim, CIA je osporila te tvrdnje.

CNN Exclusive: The US extracted one of its top spies from Russia in 2017, worried about exposure and Trump’s handling of intelligence: https://t.co/zKiY4VwO3C

— Jim Sciutto (@jimsciutto) 09. септембар 2019.

To je izgleda bilo dovoljno dobro za samog Trampa, koji je novinarima u ponedeljak rekao:

- Što se mene tiče u redu je šta god da je CIA odgovorila. Ja ne znam ništa.

Russian media think they've identified the top Russian spy that CNN says the US exfiltrated from #Russia in 2017. This 2017 article describes Oleg Smolenkov, an official in the presidential administration who mysteriously vanished with his entire family. https://t.co/VscTwJ4lnJ

— Patrick Reevell (@Reevellp) 09. септембар 2019.

Mediji u Rusiji odmah su počeli sa spekulacijama o identitetu navodne "krtice" i brzo su došli do imena: Oleg Smolenkov. Pre 2010. godine on je radio u Ambasadi Rusije u Vašingtonu, a posle i u vladinoj kancelariji, pre nego što je postao državni savetnik treće klase. Smolenkov je svoju ženu i troje dece odveo na odmor u Crnu Goru 14. jula 2017. godine, gde su nestali bez traga. Policija istražuje njihov nestanak kao moguće ubistvo.

Međutim, pres-sekretarka Bele kuće Stefani Grišam izjavila je da "izveštavanje Si-En-Ena nije samo netačno, već ima potencijal da živote dovede u opasnost".

Ruski senator Franc Klincevič, zamenik šefa Odbora za odbranu i bezbednost, odbacio je priču Si-En-Ena kao "lažnu" i kao "izvršavanje naređenja za još jedan pokušaj diskreditacije Trampa", prenose ruski mediji.

Russian media think they've identified the top Russian spy that CNN says the US exfiltrated from #Russia in 2017. This 2017 article describes Oleg Smolenkov, an official in the presidential administration who mysteriously vanished with his entire family. https://t.co/VscTwJ4lnJ

— Patrick Reevell (@Reevellp) 09. септембар 2019.

Većina vodećih američkih medija provela je poslednje tri godine promovišući ozloglašenu "Rusijagejt" teoriju zavere u ime demokrata, uz odbijanje da priznaju da su bilo gde pogrešili, iako specijalni tužilac Robert Muler tokom dvogodišnje istrage nije uspeo da pronađe bilo šta što bi inkriminisalo američkog predsednika.

Štaviše, Si-En-En i Em-Si-En-Bi-Si su angažovali brojne bivše obaveštajce, čiji su "otisci prstiju" vidljivi širom "Rusijagejta", kao protivnike Donalda Trampa.

Detaljnije kako je Tramp raskrinkao čoveka bliskog Putinu koji špijunira za Ameriku pročitajte OVDE

Novinar Aron Mejt nazvao je celu priču "pecanjem", uz napomenu da postoji čitava istorija curenja informacija iz obaveštajne zajednice kako bi se "stvorila lažna veza" između Trampa i Rusije i unapredio taj narativ "Rusijagejta", a kako bi se zatim Tramp okrivio za "ranjivost" ovih navodnih izvora.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.