SAD: Novim sankcijama protiv Venecuele šaljemo signal trećim stranama

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2019, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Novim sankcijama protiv Venecuele šaljemo signal trećim stranama

Sjedinjene Američke Države mogu nametnuti sankcije protiv stranaca koji podržavaju vlasti Venecuele, kao i predsednika države Nikolasa Madura, izjavio je savetnik predsednika Sjedinjenih Američkih Država za nacionalnu bezbednost Džon Bolton. Ranije je Donald Tramp potpisao ukaz o blokiranju imovine venecuelanskih vlasti koja je pod američkom jurisdikcijom, uključujući na tom spisku Centralnu banku Venecuele i državnu naftnu kompaniju PDVSA.
"Ono što je posebno važno, to je izvršna uredba koja dozvoljava sankcije protiv stranih državljana koji pružaju podršku, robu ili usluge bilo kome ko je pod sankcijama, uključujući venecuelanske vlasti ”, rekao je Bolton. Prema njegovim rečima, sa novim sankcijama protiv Venecuele, Sjedinjene Američke Države „šalju signal trećim stranama koje žele da posluju sa režimom Madura“.
Dodao je da će u Beloj kući koristiti "sve metode" da stanu na kraj Madurovoj vladavini, kao i da "podrže pristup venecuelanskog naroda humanitarnoj pomoći" i da "obezbede demokratsku tranziciju vlasti u zemlji".
 
 

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.