Rohani: Koristi nuklearnog sporazuma jače od deset Trampova

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Koristi nuklearnog sporazuma jače od deset Trampova

Iranski predsednik Hasan Rohani je danas branio nuklearni sporazum svoje zemlje i svetskih sila iz 2015. i rekao da su koristi za Iran nepovratne.

"Postigli smo koristi koje su nepovratne. Niko ih ne može poništiti, ni (predsednik SAD Donald) Tramp, ni 10 Trampova!", rekao je Rohani studentima Teheranskog univerziteta.

Iran je u okviru sporazuma prihvatio ograničenja svog nuklearnog programa, a za uzvrat je profitirao od ukidanaj sankcija, izmedju ostalog i na izvoz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nafte.

Rohanijevi komentari dolaze u trenutku kada izgleda da Tramp napušta predizborno obećanje o tome da će "pocepati" sporazum sa Iranom, već umesto toga želi da preduzme druge korake protiv Irana, piše Asošiejted pres.

Očekuju se nove Trampove mere protiv iranske Revolucionarne garde i šiitskog libanskog Hezbolaha koji ima podršku Teherana.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.