Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Tramp opisao Putina kao „konkurenta“ pred sastanak u Helsinkiju

Izvor: Vostok / RT

"Vladimir Putin je konkurent (competitor), ali da se sarađuje sa Rusijom je dobra stvar", rekao je Donald Tramp pre nego što je krenuo u Evropu, što je izazvalo još jedan talas rasprava na Tviteru pre njegovog susreta sa ruskim liderom sledeće nedelje.

Upitan u utorak da li je ruski predsednik "prijatelj ili neprijatelj", Tramp je napomenuo: "Stvarno ne mogu sada reći. Što se mene tiče, on je konkurent". Tramp je takođe rekao da je u interesu Vašingtona da podstiče bolje odnose sa Moskvom i Pekingom.

"Saradnja sa Rusijom, saradnja sa Kinom i drugima je dobra stvar, a ne loša stvar. To sam mnogo puta rekao tokom godina", istakao je on. Njegovi komentari pokrenuli su talas tvitova, koji su išli od besa do definicije reči.


Before boarding Marine One, Trump was asked if Putin was a friend or foe (per @JenniferJJacobs).

TRUMP said: “Uh, I really can’t say right now. As far as I’m concerned, a competitor. A competitor”

Putin is our ENEMY, and anyone who says otherwise is a TRAITOR, including Trump!
— Ed Krassenstein (@EdKrassen) July 10, 2018
Competitor: A person, team, company, etc., that strives to outdo another for acknowledgment, a prize, supremacy, profit, etc.

E.g. President Trump says Vladimir Putin is a competitor. https://t.co/DCi5ZF1nFA https://t.co/FoXMMRx8Hs
— Dictionary.com (@Dictionarycom) July 10, 2018
Izgleda da je značenje reči "competitor" linija republikanaca za razgovor, pošto je isti izraz bio upotrebljen od strane delegacije republikanaca iz Kongresa SAD koja je prošle nedelje posetila Moskvu. Senator Ričard Šelbi, koji je predvodio delegaciju, rekao je novinarima nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom da SAD treba da gledaju Rusiju kao "konkurenta, a ne protivnika".


Trump just told the Press before boarding his plane that he saw Putin as a competitor, not a foe. That seems to be the republican line, as was parroted by the senators during their Russia trip.
— Gilda Stahl (@StahlGilda) July 10, 2018
Tramp ima zakazan sastanak sa Putinom u Helsinkiju 16. jula, nakon dosta očekivanog samita NATO-a u Briselu, te potom posetu Velikoj Britaniji. Govoreći na konferenciji za novinare u utorak u Briselu, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je pozdravio susret između Trampa i Putina.

"To je u potpunosti u skladu sa politikom NATO-a - kombinovanje odbrane i dijaloga", rekao je on. Ipak, establišment u SAD-u, Velikoj Britaniji i Nemačkoj je izrazio zabrinutost zbog sastanka.
 
 
 

Pogledaj vesti o: Twiter,   Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.