Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Tramp i kraljica Elizabeta čestitali Tačiju godišnjicu nezavisnosti Kosova

Predsednik SAD Donald Tramp i engleska kraljica Elizabeta II čestitali su predsedniku Kosova Hašimu Tačiju devetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova, objavljeno je danas na sajtu kosovskog predsednika.

"U ime SAD, zadovoljstvo mi je da čestitam kosovskom narodu Dan nezavisnosti, 17. februar", naveo je Tramp u pismu upućenom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tačiju.

"Partnerstvo naše dve države oslanja se na zajedničke vrednosti i interese", naveo je Tramp i dodao da ;je "budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integrisanom u međunarodnu zajednicu".

"Srdačno očekujemo nastavak naše široke i duboke saradnje, usredsređeni na podršku povećanju demokratskog i privrednog razvoja, jačanju vladavine prava na Kosovu, rešavanju sporova sa susedima, kao i u borbi protiv nasilnog ekstremizma i stranih boraca terorista", navedeno je u pismu koje je upućeno predsedniku Kosova.

I Kraljica Elizabeta II je, povodom Dana državnosti Kosova uputila čestitku Tačiju.

"Veliko mi je zadovoljstvo da vam pošaljem, Vaša ekselencijo, moje čestitke povodom obeležavanja vašeg dana državnosti, zajedno sa mojim najlepšim željama za radost kosovskog naroda u tekućoj godini", navodi se u čestitki.

Nizom manifestacije u Prištini je danas počelo obeležavanja devete godišnjice proglašavanja nezavisnosti Kosova.

Kosovo je 17. februara 2008. godine proglasilo nezavisnost koju Srbije ne priznaje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

„Moramo još jednom da oslobodimo Kosovo“

Izvor: Deutsche Welle, 17.Feb.2017, 12:45

Na devetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova, švajcarski dnevnik „Noje cirher cajtung“ prenosi stavove osnivača lista „Koha Ditore“ Vetona Suroija o situaciji na Kosovu danas.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.