Mekejn ne želi da Tramp dođe na njegovu sahranu

Izvor: B92, 06.Maj.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn ne želi da Tramp dođe na njegovu sahranu

Njujork -- Američki senator Džon Mekejn (81), koji ima tumor na mozgu, izjavio je da ne želi da Donald Tramp prisustvuje njegovoj sahrani, preneli su američki mediji.

Republikanski senator iz Arizone, koji ima burne odnose s Trampom, rekao je da bi mogao da dođe potpredsednik Majk Pens kao predstavnik Bele kuće, ali ne Tramp, rekli su Njujork tajmsu i NBC njuzu izvori bliski porodici Mekejn.

Mekejn >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se trenutno nalazi u Arizoni gde se oporavlja posle operacije infekcije u stomaku. Senator, veteran Vijetnamskog rata, godinu dana se bori protiv tumora na mozgu.

Tramp i Mekejn imaju teške odnose što se videlo tokom kampanje za stranačke izbore republikanaca za predsedničke izbore. Tramp je tokom predizborne kampanje kritikovao Mekejna, navodeći da ne može biti heroj Vijetnamskog rata samo zato što je bio u zatočeništvu.

Mekejn, bivši vojni pilot, morao je da se katapultira padobranom jer je njegov avion pogođen 1967. godine iznad Hanoja. Bio je više od pet godina u zatočeništvu u Vijetnamu.

Senator je prošle godine glasao protiv ukidanja zakona o zdravstvu koji je doneo predsednik Barak Obama (Obamacare), što je izazvalo dodatno nezadovoljstvo Trampa prema Mekejnu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.