Rohani: Američko povlačenje iz sporazuma istorijska greška

Izvor: Beta, 06.Maj.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Američko povlačenje iz sporazuma istorijska greška

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas američkog lidera Donalda Trampa da bi povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom bilo "istorijska greška"."Ako izaberu da se povuku iz nuklearnog sporazuma, uskoro će shvatiti da će ta odluka biti njihova istorijska greška", rekao je Rohani u gradu Sabzevaru.On je takodje izneo uveravanja gradjanima da, nezavisno od Trampove odluke, "sledeće nedelje neće biti promene u njihovim životima".Tramp je kao rok za odluku o nuklearnom sporazumu koji je često kritikovao odredio 12. maj.Iran se prethodnih nedelja suočio s ekonomskim teškoćama, a neki analitičari za njih krive nesigurnost oko nuklearnog sporazuma.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ROHANI PORUČIO GRAĐANIMA: Šta god da Tramp odluči, vaši životi se neće promeniti! Ako se SAD povuku, napraviće istorijsku grešku!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas američkog lidera Donalda Trampa da bi povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom bilo "istorijska greška".

Nastavak na Kurir...

Rohani: Iran "ima planove za odupiranje" svakoj Trampovoj odluci

Izvor: VOA, 06.Maj.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je u nedelju da Iran ima planove da odgovori na svaki potez predsednika SAD Donalda Trampa povodom nuklearnog sporazuma iz 2015. i da će Sjedinjene Države zažaliti zbog odluke da izađu iz pakta. Tramp je rekao da će, osim ako evopski saveznici do 12. maja...

Nastavak na VOA...

MAKRON SLUTI NA RAT "Ukoliko se Tramp povuče iz sporazuma sa Iranom OTVORIĆEMO PANDORINU KUTIJU"

Izvor: Blic, 06.Maj.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je danas da bi mogao da izbije rat ukoliko američki predsednik Donald Tramp donese odluku o povlačenju iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.