Kongres usvojio poresku reformu koja ide u prilog bogatima

Izvor: RTS, 02.Dec.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres usvojio poresku reformu koja ide u prilog bogatima

U američkom Senatu usvojen je izmenjeni Zakon o porezima, koji se smatra najvećom reformom u tom domenu od 80-ih godina. Taj Zakon je već prošao u Predstavničkom domu, pa će se tokom naredne nedelje pripremiti objedinjena verzija koju će na kraju potpisati predsednik Donald Tramp. Usvajanje Zakona se smatra prvom velikom pobedom predsednika Amerike u Kongresu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zakon je u Senatu prošao sa 51 glasom za dok je 49 senatora bilo protiv. 

Njegovim usvajanjem trasira se put za ostvarenje cilja Republikanaca - smanjenje poreza za kompanije i bogate Amerikance, pre svega, ali su i za prosečne porodice predviđene određene olkšice.
Demokrate, koje su glasale protiv, zameraju što Zakon podrazumeva da će bogati Amerikanci i krupni biznis imati najviše koristi.
Predsednik Tramp je ipak na svom Tviter nalogu rekao da reforma znači dobrobit za radničke porodice.
Procenjuje se i da će nacionalni dug zemlje porasti za dodatnih 1,4 triliona dolara u narednih 10 godina i dostići 20 triliona, da bi se finansirale promene koje će podstaći privredni rast. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kongres usvojio poresku reformu koja ide u prilog bogatima

Izvor: Capital.ba, 03.Dec.2017, 11:00

VAŠINGTON, U američkom Senatu usvojen je izmjenjeni Zakon o porezima, koji se smatra najvećom reformom u tom domenu od 80-ih godina.  Taj Zakon je već prošao u Predstavničkom domu, pa će se tokom naredne nedjelje pripremiti objedinjena verzija koju će na kraju potpisati predsjednik Donald...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.