Kako je Donald Tramp uticao na cene nafte?

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Donald Tramp uticao na cene nafte?

London -- Cene nafte su pale nakon što je američki predsednik Donald Tramp umanjio izglede za skorije ukidanje tarifa u dugotrajnom američko-kineskom trgovinskom ratu.

Cena severnomorske nafte "brent" pala je za 87 centi na 61,64 dolara, a američke lake nafte WTI za 88 centi na 56,36 dolara za barel, prenosi agencija Rojters.

Tramp je u subotu rekao da se trgovinski pregovori sa Kinom odvijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "vrlo dobro", ali da će Sjedinjene Države sa Pekingom postići dogovor samo ako je reč o dobrom sporazumu za Ameriku.

Američki predsednik je, takođe, rekao da je bilo netačnih medijskih izveštaja o američkoj spremnosti da ukine tarife u sklopu "prve faze" sporazuma.

Šesnaestomesečni trgovinski rat između dve najveće svetske ekonomije usporio je ekonomski rast širom sveta i podstakao analitičare da smanje projekcije tražnje za naftom, što je podgrejalo zabrinutost od manjka ponude u 2020. godini.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cijene nafte pale na 62 dolara, Trump raspirio sumnje u dogovor

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Nov.2019

LONDON - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima na 62 dolara nakon što je američki predsjednik Donald Trump umanjio važnost izvješća o skorom ukidanju carina u dugotrajnom američko-kineskom trgovinskom ratu...Na londonskom je tržištu cijena barela pala 48 centi u odnosu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.