Dogovoreno vreme i mesto susreta Trampa i Kim Džong Una

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno vreme i mesto susreta Trampa i Kim Džong Una

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je dogovoreno vreme i mesto njegovog istorijskog susreta sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

"Sada imamo i datum i lokaciju. Objavićemo ih uskoro", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

On je u ponedeljak nagovestio da bi samit dva lidera mogao da bude održan u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje, gde se prošlog petka Kim sreo sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-Inom.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SAD Majk Pens odložio je juče posetu Brazilu planiranu za kraj maja kako bi oslobodio resurse za Trampov susret s Kimom.

Tramp: Nema pregovora o povlačenju američkih vojnika iz Južne Koreje

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da povlačenje američkih vojnika iz Južne Koreje nije "na stolu" dok se priprema za istorijski samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

"Pitanje (povlačenja američkih) vojnika nije na stolu", rekao je Tramp novinarima pred let za Dalas, prenosi Asošiejted pres.

Tramp je tako odgovorio na navode Njujork tajmsa da je naredio Pentagonu da pripremi opcije za smanjenje broja američkih vojnika u Južnoj Koreji, pošto se prethodno žalio da Seul ne pruža dovoljnu finansijsku podršku američkim snagama koje pomažu njenu odbranu.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton ocenio je danas da su navodi Njujork tajmsa "potpuna besmislica" i naveo da Tramp "nije tražio od Pentagona da izradi opcije za smanjenje američkih snaga razmeštenih u Južnoj Koreji".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.