Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 07:54

Debata broj dva, Tramp i Bajden pred gledaocima u odvojenom televizijskom prenosu

Predsednik SAD Donald Tramp i njegov demokratski protivkandidat, Džo Bajden umesto uobičajene debate uoči predsedničkih izbora suočili su mišljenja odgovarajući na pitanja građana, u televizijskom prenosu tv stanica.
En-Bi-Si je emitovao događaj na kome je Tramp u Majamiju, a Ej-Bi-Si prenosio događaj na kome je Bajden u Filadelfiji.

I koronavirus >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio tema rasprave. Bajden je kritikovao Trampov, kako kaže, paničan odgovor na pandemiju i optužio ga za prikrivanje ubojitosti koronavirusa, što Tramp odbacuje.
 
"Rekao je da nikome nije rekao da se Amerikanci ne bi uspaničili. Amerikanci ne paniče on se uspaničio", rekao je Bajden.

Tramp je govorio o svom odgovoru na pandemiju i svoje lično ponašanje, uključujući i događaj u Rouz Gardenu u Beloj kući u kome je malo ko nosio masku i nije držao distancu, što je dovelo do toga da je određeni broj ljudi nakon toga bio zaražen.
"Ja sam predsednik, moram da se srećem s ljudima, ne mogu da budem u podrumu", naveo je Tramp.
Tramp koji je tokom prve debate imao agresivan pristup i često prekidao Bajdena, zadržao je takav pristup, često se sučeljavajući sa moderatorkom Samantom Gatri.
Odbio je da osudi pokret QAnon, koji zagovara teorije zavere o korona virusu, rekavši da ne zna skoro ništa o tom pokretu.
Ipak, aktuelni predsednik nije hteo da govori o njegovom poslednjem testiranju na koronavirus, a što se tiče nošenja maski, kaže da je čuo različite priče o njihovoj efikasnosti.
Debata je ranije otkazana, jer je Tramp oboleo od kovida 19.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednički izbori u Americi 2020: Tramp izbegao odgovor o teoriji zavere, Bajden o vakcinama protiv korone

Izvor: Danas, 16.Okt.2020

Reuters Američki predsednik Donald Tramp i njegov protivnik Džo Bajden kandidat Demokratske stranke izbegli su da odgovore na neka od ključnih pitanja tokom razgovora sa biračima koji su organizovana u gradskim skupštinama u Majamiju i Filadelfiji i prenošeni uživo na televiziji. Republikanac...

Nastavak na Danas...

Umesto da vodi debatu Tramp–Bajden, suspendovali ga zbog jednog tvita

Izvor: RTS, 16.Okt.2020

Čuveni američki novinar koji je trebalo da vodi u međuvremenu otkazanu predsedničku TV debatu suspendovan je, i možda pred otkazom, zbog jednog jedinog tvita. . Za svakog američkog novinara poziv za moderiranje predsedničke debate je veliko profesionalno priznanje..Ne...

Nastavak na RTS...

Poznate teme finalne debate Trampa i Bajdena

Izvor: RTS, 16.Okt.2020

Američka Komisija za predsedničke debate objavila je šest tema o kojima će Donald Tramp i Džo Bajden govoriti u drugom i finalnom duelu pred izbore 11. novembra. . Prva tema o kojoj će diskutovati predsednički kandidati Republikanaca i Demokrata je borba protiv kovida...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.