Izvor: eKlinika.rs, 26.Maj.2024, 13:31

Povreda meniskusa prepoznaje se po 6 karakterističnih simptoma

Povreda ili oštećenje meniskusa može da bude rezultat naglog uvrtanja ili rotacije kolena, naprezanje tokom čučnja, savijanja ili podizanja teških predmeta ili jakog udarca usled borbe ili druge sportske aktivnosti. Stepen povrede može da varira od naprezanja do delimičnog ili potpunog kidanja meniskusa. Lečenje simptoma povrede meniskusa varira u zavisnosti od stepena povrede i može da bude konzervativno kao što je odmor i „zaleđivanje“ hladnim oblogama do drastičnijih intervencija kao što je operacija.
Šta je meniskus? Meniskus je amortizer u obliku polumeseca u kolenu koji se nalazi između butne kosti (budrene kosti) i tibije (golenice). Svako koleno ima dva meniskusa. Jedan je na medijalnoj strani,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.