Da li je to Tramp upravo pozvao na linč jahačice apokalipse?

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je to Tramp upravo pozvao na linč "jahačice apokalipse"?

Vašington -- Predsednik Donald Tramp na Tviteru je podelio lažni video-snimak koji optužuje demokratsku kongresmenku da se zabavljala na godišnjicu napada 11. septembra.

Reč je o kongresmenki Ilhani Omar, s kojom je Tramp i ranije dolazio u sukob, verbalni, i koju je, sa još tri kongresmenke, nazvao "jahačicom apokalipse".

Lažni video-snimak izazvao je nove kritike na račun muslimanske kongresmenke iz Minesote, koja se redovno suočava sa optužbama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nepatriotizam, prenosi AP.

U međuvremenu, pristalice Omarove pozvali Tviter da ukloni taj snimak, strahujući da bi njegovo prikazivanje moglo izazvati napade na kongresmenku.

"Predsednik Sjedinjenih Država nastavlja da širi laži koje moj život dovode u opasnost“, napisala je ona Tviteru.

U video-snimku koji je retvitovao Tramp konzervativni komičar Terens K. Vilijams je objavio snimak plesa Ilhane Omar uz komentar: "Moram razgovarati s Omarovom. Devojko, šta si u svetu proslavila na godišnjicu 11. septembra?"

Vilijams nije komentarisao ovaj tvit za AP.

Kako se navodi, Tramp je podelio video-snimak sa svojih 64 miliona pratilaca na Tviteru, dodavši "Novo lice Demokratske stranke!"

Korisnici društvenih medija brzo su istakli da je video-snimak snimljen u petak, dva dana nakon godišnjice, dok je Omarova prisustvovala događajima povezanim sa konferencijom Fondacije crni kokus u Vašingtonu.

Nekoliko sati pošto je Tramp retvitovao Vilijamsov video-snimak, originalni tvit je uklonjen.

Tramp je u avgustu podelio još jedan Vilijamsov snimak u kojem se, bez dokaza, osporavalo da je pokojni finansijer Džefri Epstin počinio samoubistvo dok je bio u federalnom pritvoru.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.