Bela kuća demantovala da je Tramp tražio lojalnost od Komija

Izvor: Blic, 12.Maj.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća demantovala da je Tramp tražio lojalnost od Komija

Bela kuća demantovala je večeras da je američki predsednik Donald Tramp od smenjenog direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija zatražio lojalnost tokom jedne večeri u januaru.

Portparol Bele kuće Šon Spajser izjavio je novinarima da Tramp "samo želi lojalnost prema zemlji i vladavini zakona".

Komijev saradnik izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije danas da je Tramp od Komija tražio da mu bude lojalan.

List "Njujork tajms" prvi je preneo da su Komijeve kolege rekle da je Tramp na večeri s direktorom FBI-ja u januaru od njega zahtevao lojalnost, ali da je Komi to odbio i ponudio "poštenje".

Tramp je danas na Tviteru naveo da bi "Džejmsu Komiju bolje bilo da se nada da nema 'snimaka'" tog razgovora pre nego što počne da prosleđuje informacije medijima.

FBI ispituje navode o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore i o mogućim vezama Trampovog predizborng štaba s Rusijom. Komi je smenjen nekoliko dana pošto je tražio dodatna sredstva za tu istragu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.