Bajden osporava Trampov plan

Izvor: B92, 05.Dec.2020, 00:23

Bajden osporava Trampov plan

Novoizabrani američki predsednik Džozef Bajden je rekao da Trampovom planu za distribuciju vakcina protiv kovid 19 nedostaju važni detalji i da nije razrađen.

Bajden je rekao da Trampov plan nije detaljno razrađen i da se u njemu ne navodi kako će vakcine biti distribuirane među stanovništvom.

Novoizabrani predsednik je istakao da je važno da distribucija vakcina bude pravedna kako bi dospele u siromašne zajednice, a ne samo u apoteke i veleprodaje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Afroamerikanci i Latinoamerikanci imaju veće šanse za smrtni ishod od posledica kovid-19 nego belci, napomenuo je Bajden.

On je rekao da radi na izradi sveobuhvatnog plana i da je zbog toga pozvao vodećeg epidemiologa Etnonija Faučija da bude deo njegovog tima za borbu protiv kovid-19 i njegov glavni medicinski savetnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.