Bajden osporava Trampov plan

Novoizabrani američki predsednik Džozef Bajden je rekao da Trampovom planu za distribuciju vakcina protiv kovid 19 nedostaju važni detalji i da nije razrađen.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

23:20

Bajden osporava Trampov plan
Getty Images/Tom Brenner

Bajden je rekao da Trampov plan nije detaljno razrađen i da se u njemu ne navodi kako će vakcine biti distribuirane među stanovništvom.

Novoizabrani predsednik je istakao da je važno da distribucija vakcina bude pravedna kako bi dospele u siromašne zajednice, a ne samo u apoteke i veleprodaje.

Afroamerikanci i Latinoamerikanci imaju veće šanse za smrtni ishod od posledica kovid-19 nego belci, napomenuo je Bajden.

On je rekao da radi na izradi sveobuhvatnog plana i da je zbog toga pozvao vodećeg epidemiologa Etnonija Faučija da bude deo njegovog tima za borbu protiv kovid-19 i njegov glavni medicinski savetnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: