Ja ću javno, kad Fauči kaže

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 09:13

"Ja ću javno, kad Fauči kaže"

Vašington -- Izabrani predsednik SAD Džo Bajden rekao je da je pozvao vodećeg američkog infektologa Entonija Faučija da nastavi da obavlja svoj posao.

On je Faučija pozvao i da bude glavni medicinski savetnik u timu nove administracije za borbu protiv kovida 19.

"Pitao sam ga da ostane na istoj funkciji kakvu je obavljao za poslednjih nekoliko predsednika i pitao sam ga da bude moj glavni medicinski svatnik, kao i deo tima za borbu protiv Kovida", rekao je za CNN >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bajden, koji s novom administracijom stupa na dužznost 20. januara.

On je rekao i da će primiti vakcinu kad Fauči bude rekao da je ona sigurna i dodao da će se vakcinisati javno, prenosi Rojters.

"Važno je objasniti američkim građanima da je sigurna", rekao je budući predsednik SAD.

Naveo je da će kada stupi na dužnost izdati uredbu o obaveznom nošenju maski u saveznim službama i javnom prevozu između država, kao što su avioni i autobusi.

"Zamoliću građane da 100 dana nose maske. Ne zauvek, 100 dana", rekao je Bajden.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.