AMERIČKI PROFESOR PREDVIĐA: Tramp će pobediti na izborima 2020.

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2019, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI PROFESOR PREDVIĐA: Tramp će pobediti na izborima 2020.

Američki profesor, koji je ispravno predvideo devet predsedničkih izbora, kaže da će kako stvari sada stoje aktuelni predsednik SAD Donald Tramp pobediti i na izborima 2020. godine Američki profesor, koji je ispravno predvideo devet predsedničkih izbora, kaže da će kako stvari sada stoje aktuelni predsednik SAD Donald Tramp pobediti i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izborima 2020. godine.Politički istoričar Alan Lihtman je razvio sistem od 13 "ključnih faktora" koji pomažu da se predvidi da li će predsednik ostati u Beloj kući. Faktori se kreću od toga da li vladajuća stranka ima predsednika koji ostvaruje kratkoročne i dugoročne ekonomske ciljeve, do uspeha spoljne politike.Ukoliko stranka izgubi šest ili više faktora, Lihtman tvrdi da će izgubiti i vlast. Profesor Lihtman smatra da je administracija aktuelnog američkog predsednika do sada "pala" kada je reč o tri ključna faktora – republikanci su izgubili na izborima na polovini mandata, nedostatak spoljnopolitičkog uspeha i Tramp koji nije sasvim po volji birača.Pročitajte još - TOTALNI OBRT: Tramp otkrio kakve su mu namere sa Rusijom Ističe da bi demokrate imale priliku da uđu u Belu kuću samo ukoliko bi pokrenule proceduru "impičmenta" tj. postupak opoziva Trampa, nazivajući tu odluku ustavno i politički ispravnom nakon istrage specijalnog savetnika Roberta Milera o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016. godine.Dodaje je da bi pokretanje procedure "impičmenta" i javno suđenje koje bi nakon toga usledilo moglo da košta Trampa četvrtog faktora – faktora skandala i podsetio da je upravo skandal bio centralni faktor u porazu Al Gora na predsedničkim izborima 2000. godine.(RTS)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tramp 18. juna objavljuje kandidaturu za predsedničke izbore 2020. godine

Izvor: Blic, 01.Jun.2019

Predsednik SAD Donald Tramp najavio je putem Tvitera da će na mitingu 18. juna u Orlandu zvanično obelodaniti kandidaturu za drugi mandat u Beloj kući.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.