Berlin: Doček Nove godine u drušštvu s policajcima

Izvor: Blic, 31.Dec.2015, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Doček Nove godine u drušštvu s policajcima

Najveća novogodiššnja proslava u Nemačkoj se, kao i obično, organizuje u Berlinu, gde se ispali na hiljade raketa i petardi, ali neki se plašše da bi mogle da se čuju i eksplozije druge vrste.

U Nemačkoj su na dočecima Nove godine uvedene stroge mere bezbednosti. To je najvidljivije u Berlinu, gde se i priprema najveća žžurka, prenosi Dojče vele (DV).

Već godinama se oko Brandenburške kapije u novogodišnjoj noći okupi višše stotina hiljada ljudi, prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turista, ali onaj ko planira da i ovoga puta slavi tamo, mora da računa s velikim kontrolama policije.

Zabranjeno je noššenje ruksaka, kofera, većih tašni, stolica na rasklapanje, petardi i raketa, kao i megafona i laserskih svetiljki.

Celo to područje je, delimično jošš od dana Božžića, ograđeno.

Na ulazima se vršše kontrole isprava. Angažžovano je 900 policajaca i 600 redara, višše nego ikada ranije.

Ipak, zabava će biti održžana.

Austrijski mediji su odmah nakon Božžića preneli vest da postoji upozorenje zbog mogućeg terorističkog napada na evropske gradove. Indicije o tome prenela je jedna obavešštajna služba.

Prema toj informaciji, potencijalni atenatori nalaze se na putu ka Evropi. Austrijska policija saopštila je da se „na mestima na kojima se organizuje doček Nove godine i gde se okupljaju mase, može računati s atentatom - bilo bombom, bilo vatrenim oružžjem“, prenosi DV.

Indicije ukazuju da postoji „veća opasnost nego prilikom upozorenja koja se uobičajeno izdaju u takvim prilikama“.

Policijske snage u celoj Evropi su potom preduzele veće mere bezbednosti.

Autrijske vlasti ipak ne vide razlog za otkazivanje planiranih proslava na otvorenom.

Mere bezbednosti u Berlinu očigledno nemaju veze s tim upozorenjem iz Beča, jer su te mere zaključene još 22. decembra.

Jošš od napada u Parizu, pojačane su mere bezbednosti u čitavoj Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.