Vlada: Spojite praznike sa vikendom

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Spojite praznike sa vikendom

Beograd -- Vlada Srbije preporučila da zbog hladnog vremena škole ne rade do 17.februara. Boris Tadić kaže da će najsiromašniji biti oslobođeni plaćanja struje za februar.

Tadić je obilazeći Crnu Travu apelovao na građane da štede struju kako niko ne bi bio isključen sa mreže u "ovako teškim okolnostima"

Vlada preporučuje nove mere racionalizacije potrošnje energije i energenata i predlaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da državna uprava, sudovi, javna preduzeća, ustanove kulture i sporta neradne dane za Sretenje - 15. i 16. februara spoje sa vikendom.

Tadić je danas obišao Crnu Travu - opštinu koja je među najugroženijima u Srbiji zbog obilnih snežnih padavina i niskih temperatura.

On je rekao da je zabrinut za građane koji su se usled vremenskih neprilika našli u teškoj situaciji i poručio da u ovako teškim okolnostima niko ne sme da bude isključen sa mreže.

"Najvažnije je da se održi električna mreža. Svako treba da preuzme svoj deo odgovornosti, a građani i institucije da štede gde god je i koliko god je moguće", ponovio je Tadić u selu Zlatanci, u opštini Crna Trava.

Ističući da će najsiromašnija domaćinstva biti pošteđena plaćanja struje za ovaj mesec, Tadić je ukazao da to ne znači da se struja nekontrolisano troši.

Predsednik Srbije je naveo i da se nadležni organi moraju postarati da elektroenergetski sistem funkcioniše na najbolji mogući način u ovakvim uslovima.

"Evidentno je da su ledeni dani pred nama. Bitno je da se štedi električna energija i da se napravi bilans potrošnje. Nije vreme za dekorativna osvetljenja, već za štednju električne energije", rekao je Tadić.

Vlada takođe preporučuje energetskim subjektima da pozovu potrošače na racionalno trošenje energije kako bi se stvorile uštede i sprečilo eventualno uvođenje ograničenja isporuke.

Preporučuje se lokalnim samoupravama da donesu odluke o racionalnoj upotrebi električne energije za javnu rasvetu, svetleće reklame i panoe, i da potrošnju električne energije za te namene svedu na najmanji mogući nivo.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neradni dani od 15. do 20. februara!

Izvor: S media, 08.Feb.2012

Vlada Republike Srbije danas je preporučila organima državne uprave, sudovima, privrednim društvima i drugim pravnim licima, javnim preduzećima, ustanovama kulture i sporta da razmotre mogućnost da se dva neradna dana za Dan državnosti 15. i 16. februar spoje sa vikendom, tako da i petak, 17. februar...

Nastavak na S media...

EPS apelovao da se zbog velike potrošnje struje tokom seksa isključi svetlo

Izvor: Njuz.net, 08.Feb.2012

. EPS apelovao na parove da koriste sveće.. BEOGRAD, 8. februar 2012, (Njuz) - Elektroprivreda Srbije apelovala je na građane da zbog enormno velike potrošnje struje, tokom seksualnog čina isključe svetlo kako bi i na taj način doprineli racionalizaciji potrošnje električne energije, navodi...

Nastavak na Njuz.net...

Neradni dani od 15. do 20. februara

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Feb.2012, 02:20

Vlada Srbije preporučila je da poslodavci spoje neradne dane povodom Sretenja - 15. i 16. februar - sa petkom i vikendom. Tako bi poslednji radni dan iduće sedmice bio 14. februar, a prvi radni dan posle mini-odmora 20. februar za one koji ne rade vikendom.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.