Bajden čestitao Srbiji Dan državnosti - Hoti se zahvalio

Izvor: B92, 07.Feb.2021, 16:02

Bajden čestitao Srbiji Dan državnosti - Hoti se zahvalio

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zahvalio se Džou Bajdenu na poruci koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Tako je Hoti na fejsbuku reagovao na Bajdenovu poruku iz pisma -čestittke Vučiću u kojoj je istakako podršku SAD postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, a koji je kako je naveo - " fokusiran na međusobno priznanje"

Hoti ovu poruku čita tako što navodi da "Kosovo nastavlja da bude prioritet na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkoj agendi".

"Kad imate jake prijatelje, sreća kuca na vrata. Upozorio sam vas! Hvala predsedniče Bajden!", poručio je oni.

Hoti je dodao da je ta čestitka "svedočanstvo posebne povezanost i njihove dve zemlje, o večnom prijateljstvu, navodeći reči Ibarahima Rugove da se kuća ne opstaje bez prijatelja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, reagujući na Bajdenovu čestitku,da međusobno priznanje Srbije i Kosova ne stoji ni u jednom aktu nijedne svetske organizacije, da razume da je to nova američka politika, ali da njegov odgovor neće biti drugačiji od onog iz Bele kuće jesenas - da Srbija na to ne pristaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.