Zemljotres kod obale Indonezije

Izvor: B92, 06.Apr.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres kod obale Indonezije

Džakarta -- Zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale registrovan je kod obale Indonezije, saopštio je Američki geološki institut.

Zemljotres je bio plitak, na dubini od 18 kilometara, na oko 190 kilometara od grada Sibolga na indonežanskom osrtvu Sumatra i dogodio se u 21.01 sat po lokalnom vremenu, prenela je agencija AFP.

Pacifički centar za upozorenje na cunami sa sedištem na Havajima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je da nije bilo upozorenja na cunami.

Indonezija se nalazi na Pacifičkom vatrenom prstenu, gde se susreću kontinentalne ploče koje izazivaju jake seizmičke aktivnosti, pa su na ostrvu Sumatra posebno česti potresi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres kod obale Indonezije

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Apr.2011

Zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale registrovan je danas kod obale Indoneziju, saopštio je Američki geološki institut. Zemljotres je bio plitak, na dubini od 18 kilometara, na oko 190 kilometara od grada Sibolga na indonežanskom osrtvu Sumatra i dogodio se u 21.01 sat

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tresla se Indonezija

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2011

Zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale registrovan je danas kod obale Indonezije, saopštio je Američki geološki institut.

Nastavak na Radio 021...

Novi potres u Japanu

Izvor: B92, 07.Apr.2011, 18:25

Beograd -- Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihteru pogodio severoistok Japana. Japanska meteorološka služba povukla je prvobitna upozorenja na pojavu cunamija...Predviđa se da će visina plimnog talasa biti jedan metar, a japanska televizija apelovala je na stanovništvo ugrožene zone da se evakuiše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.