Tonga: Za popravku podvodnog kabla za telekomunikaciju potrebno najmanje četiri nedelje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2022, 09:34

Tonga: Za popravku podvodnog kabla za telekomunikaciju potrebno 'najmanje' četiri nedelje

Ministarstvo spoljnih poslova Novog Zelanda saopštilo je da će za popravku ključnog podmorskog kabla koji je uništen u erupciji vulkana u Tongi možda trebati najmanje četiri nedelje. Kabl je prekinut tokom erupcije vulkana u subotu, čime je praktično ovo pacifičko ostrvo odsečeno od spoljašnjeg sveta. Erupcija je takođe izazvala cunami, u kome je stradalo najmanje troje ljudi. Timovi su radili danonoćno kako bi obezbedili vitalne zalihe u regionu. „Američka kablovska kompanija SubCom...
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Zeland: Biće potrebne najmanje četiri nedelje da se obnovi komunikacija sa ostrvom Tonga

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2022

Podvodni kabl za telekomunikaciju koji je na Tongi uništen zbog erupcije vulkana biće popravljen za najmanje četiri nedelje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Novog Zelanda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.