SLIKE PRE I POSLE: GODINA POSLE CUNAMIJA U JAPANU

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLIKE PRE I POSLE: GODINA POSLE CUNAMIJA U JAPANU

Tog 11. marta 2011. na severoistoku Japana poginulo je blizu 20.000 ljudi

TOKIO - Prošlo je godinu dana od najgore prirodne katastroge u novoj istoriji Japana. Tog 11. marta 2011. na severoistoku Japana poginulo blizu 20.000 ljudi i koja je izazvala najgoru nuklearnu krizu od one u Černobilju.

Japan je naučio važne lekcije o boljoj pripremi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << cunami i izbegavanju nestanka električne energije zbog kojeg je došlo do topljenja jezgra nekoliko reaktora u nuklearnoj elektrani Fukušima, kazao je Jošihiko Noda. Reč "nezamislivo" u više navrata koristili su zvaničnici kompanije Tokio elektrik pauer (Electric Power) koja je rukovodila centralom, kao razlog nespremnosti za veliki cunami koji je usledio posle zemljotresa snage devet stepeni.

Pogledajte kako su za godinu dana vratili teren u gotovo prvobitno stanje!
Pogledaj vesti o: Cunami,   Cunami u Japanu

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Japan posle cunamija i danas (FOTO)

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 16:35

Prefektura Mijagi bila je samo jedna od regija u Japanu koja je osetila razoran uticaj cunamija koji je tu zemlju pogodio 11. marta 2011. godine. Pogledajte kako ona izgleda godinu dana kasnije i koliko su vlasti i narod Japana uspeli da saniraju posledice...Cunami je Japan ostavio u ruševinama i pokrenuo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.