Razdvojio ih cunami: Pronašli svoju decu posle 10 godina

Izvor: NaDlanu.com, 19.Avg.2014, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razdvojio ih cunami: Pronašli svoju decu posle 10 godina

Posledice katastrofalnog cunamija u Indoneziji na svojoj koži je oestila i porodica Ranguti, koja je svoje dvoje dece pronašla posle deset godina.

Džamalija i Septi su u junu posle dojave rođaka uspeli da pronađu ćerku, Rodatul, a dva meseca kasnije u porodicu se vratio i sin, Arif.

Arif i Rodatul su nestali u cunamiju koji je pogodio zapadnu provinciju Ace, a gotovo deceniju su bezuspešno tragali za njima.

Posle pronalaska ćerke, Rangutijevi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su se pojavili u jednoj od najgledanijih emisija na lokalnoj televiziji, što im je pomoglo u pronalaženju sina.

"Da, to je naš sin, pripremamo se da ga vratimo kući. Molila sam se svake noći, verovala sam da je moje dete živo", istakla je Džamalija.

Arif je bio beskućnik nekoliko godina, a pronašli su ga i udomili Lana Bestari i Vindu Fadžri, koji su mu dozvolili da spava u njihovom kafiću nekoliko meseci, hranili ga i donosili mu odeću.

"Videli smo na televiziji sliku dečaka koji je nestao i prepoznali smo da je to Učok, kako smo nazvali Arifa", navela je Bestarijeva.

Porodica Ranguti veruje da je njihovu decu spasao ribar, koji ih je potom odveo na ostrva Banjak. On je želeo da ih usvoji, ali kako njegova porodica nije imala dovoljno sredstava, Arif je bio prepušten životu na ulici.

Katastrofalni cunami je 2004. godine u Indoneziji usmrtio 170.000 ljudi i desetine hiljada u okolnim državama.

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Pronašli decu 10 godina nakon što su nestala u cunamiju

Izvor: Blic, 19.Avg.2014

Posledice katastrofalnog cunamija u Indoneziji na svojoj koži je osetila i porodica Ranguti, koja je svoje dvoje dece pronašla posle deset godina. ..10 years after the tsunami washed him away from his family, Arif Pratama Rangkuti, is now reunited with his family. pic.twitter.com/Z5LK6hqcaV..— Zycks...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.