Prvi avioni sa humanitarnom pomoći i opremom za komunikaciju stigli na Tongu (VIDEO)

Izvor: Beta, 20.Jan.2022, 12:38

Prvi avioni sa humanitarnom pomoći i opremom za komunikaciju stigli na Tongu (VIDEO)

Prvi avioni dopremili su danas humanitarnu pomoć i opremu za komunikaciju na ostrva Tonga koja su odsečena posle razorne erupcije vulkana i cunamija.Vojni avioni Australije i Novog Zelanda sleteli su na aerodrom arhipelaga na ostrvu Tongatapu.Na ostrva su dopremljeni kontejneri za vodu, pribor za higijenu, privremena skloništa, generatori, kao i komunikaciona oprema.Cunami je pre pet dana pogodilo obalu Tonge posle snažne erupcije podvodnog vulkana.Ugroženo je oko 84.000 ljudi, što je više od 80 odsto stanovništva Tonge.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"SVE KUĆE SU UNIŠTENE" Nakon pet dana od cunamija uspostavljen kontakt s ostrvom Tonga, stigle prve slike KATAKLIZME (FOTO)

Izvor: Blic, 20.Jan.2022

Avioni sa preko potrebnim humanitarnim zalihama iz Australije i Novog Zelanda stići će u Tongu pogođenu cunamijem u četvrtak, a južnopacifičko ostrvo konačno je uspostavilo kontakt sa ostatkom sveta nakon što je bilo odsečeno pet dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.