Povučeno upozorenje na cunami posle jakog zemljotresa u Indoneziji

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povučeno upozorenje na cunami posle jakog zemljotresa u Indoneziji

Indonežanske vlasti povukle su upozorenje na cunami koje su izdale za područje Sumatre, nakon jakog zemljotresa od 7,9 stepeni koji je pogodio priobalje zapadnog dela tog ostrva. Australija je, takođe, obustavila upozorenje na cunami.

Zemljotres koji je danas pogodio zapadnu obalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << indonežanskog ostrva Sumatre snažno se osetio u gradu Padangu, javlja AFP i navodi da su zbog straha od cunamija ljudi bežali iz kuća u uzvišenije zone. Dopisnik AFP sa lica mesta kaže da je saobraćaj stao i da se na ulicama osetila panika.

Američka geološka služba (USGS) navodi da postoji "mala verovatnoća od žrtava i štete".

Indonezija, a posebno oblast Ache, tesko je pogođena u cunamiju u Indijskom okeanu 2004. godine. Ta država se nalazi u takozvanom "Pacifičkom vatrenom prstenu", zoni s aktivnom seizmičkom aktivnošću.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Indonezija: Povučeno upozorenje na cunami

Izvor: Akter, 02.Mar.2016

Indonežanske vlasti povukle su danas upozorenje na cunami koje su izdale za područje Sumatre, nakon jakog zemljotresa od 7,9 stepeni koji je pogodio priobalje zapadnog dela tog ostrva, javio je Rojters pozivajući se na lokalne medije..Australija je, takođe, obustavila upozorenje na cunami nakon zemljotresa...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.