Otvoren muzej žrtvama cunamija u Indoneziji

Izvor: Blic, Tanjug, 24.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren muzej žrtvama cunamija u Indoneziji

U indonežanskoj provinciji Aće, na severozapadu ostrva Sumatra, otvoren je komemorativni muzej žrtvama cunamija 26. decembra 2004. godine.

Četvorospratna zgrada, izgrađena u obliku broda, simbolično podseća na katastrofu u kojoj je poginulo više od 225.000 ljudi u poplavnom morskom talasu cunamiju koji je pogodio 11 država u Indijskom okeanu.

Muzej će, osim komemorativnog centra, biti i sklonište ukoliko cunami ponovo pogodi provinciju Aće.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzej posvećen žrtvama cunamija

Izvor: RTS, 24.Feb.2009

U indonežanskoj pokrajini Aceh otvoren komemorativni muzej žrtvama cunamija, u kome je 2004. godine poginulo 230.000 ljudi. Muzej će služiti i kao sklonište, ukoliko cunami ponovo pogodi pokrajinu. ..Komemorativni muzej žrtvama cunamija, stradalim 26. decembra 2004. godine, otvoren je u provinciji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.