NAJVEĆA RONALDOVA POBEDA: Dečak je sve izgubio pre 12 godina, a vidite gde je danas zbog Kristijanove pomoći!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆA RONALDOVA POBEDA: Dečak je sve izgubio pre 12 godina, a vidite gde je danas zbog Kristijanove pomoći!

Foto: Tanjug/Ap

Tog 26. decembra 2004. godine, strašan cunami je uzrokovao jednu od najvećih prirodnih katastrofa - nastradalo je više od 230.000 ljudi u 14 zemalja, a najviše u Indoneziji, dok se ukupna pričinjena šteta procenjuje na deset milijardi dolara.

U tom užasu uspeo je da preživi dečak po imenu Martuins.

Poginuli su mu majka i dve sestre, a on je, sa tada svojih sedam godina, čak tri nedelje proveo sam na plaži.

- Nisam se plašio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jer sam želeo da živim, da vidim svoju porodicu i da postanem fudbaler - tada je rekao Indonežanin.

Pronađen je u dresu portugalske reprezentacije, konkretno sa imenom Ruija Košte, i upravo mu je fudbalski savez te zemlje donirao 40.000 evra za obnovu kuće.

Godinu dana kasnije, posetio ga je tada igrač Sportinga, zvezda u nastajanju ali oduvek veliki čovek, Kristijano Ronaldo. Obećao je tada Martuinsu da će mu platiti obrazovanje.

Foto: Profimedia/AFP

- Verujem da mnoge odrasle osobe ne bi mogle da žive sa svime onime kroz šta je on prošao. Moramo da ga poštujemo, pokazao je zrelost i snagu. On je poseban dečak - izjavio je tada Ronaldo.

Dvanaest godina kasnije - Martuins je igrač Sportinga. Klub ga je doveo na svoju akademiju.

- Martunis će se školovati ovde na akademiji. Radićemo na njegovom razvoju, da postane pravi čovek. Misija kluba u društvu je da pomogne u ostvarenju snova i pristojan život - rekao je predsednik Sportinga, Bruno de Karvaljo.

- Divno je biti ovde, klub je omogćio moj san. Neverovatno sam uzbuđen zbog ove prilike. Živeo Sporting - reko je Martunis.

Sobrevivente ao tsunami da Indonésia, @MartunisCR8 vai viver e crescer na Academia @Sporting_CP. #MartunisSporting pic.twitter.com/AqMsNgAdCS

— Sporting CP (@Sporting_CP) July 2, 2015

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.