Indonezija: Nakon potresa i cunamija 48 mrtvih, tela po plažama (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Nakon potresa i cunamija 48 mrtvih, tela po plažama (VIDEO)

Indonežanske vlasti objavile su da su nakon velikog zemljotresa i cunamija na obali kod grada Palu na ostrvu Sulavezi pronađena brojna ljudska tela i da je broj žrtava porastao na 48, prenosi Rojters.

Navodi se da su se i tokom ovog jutra nastavili snažni naknadni potresi u ovom priobalnom gradu koji živi od turizma, nakon udara talasa visokih više od tri metra koje je pokrenuo jučerašnji zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 7,5 stepeni Rihtera.

"Mnoga tela su pronađena duž obale nakon cunamija, ali tačan broj žrtava i dalje nije poznat", kazao je portparol indonežanske vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho.

On je dodao da je "stradalo najmanje 48 i povređeno više od 350 ljudi" i da se "očekuje porast broja žrtava".

Rojters navodi da se na amaterskim snimcima, za koje agencija naglašava da nije provereno da li su autentični, vidi kako talasi ruše kuće duž priobalnog pojasa Palua, rasturaju brodske kontejnere i bujicu koja poplavljuje lokalnu džamiju.

Indonežanske vlasti još uvek nemaju informacija iz grada Dongala, koji je bio bliže epicentru zemljotresa, na 27 kilometara od njega. U Dongali i Paluuu živi više od 600.000 ljudi.

To područje juče je prvo pogodio slabiji zemljotres u kojem je stradala jedna osoba i povređeno najmanje deset ljudi.


Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Indonezija: Nakon potresa i cunamija 48 MRTVIH, tela leže po plažžama

Izvor: Blic, 29.Sep.2018

Indonežžanske vlasti objavile su da su nakon velikog zemljotresa i cunamija na obali kod grada Palu na ostrvu Sulavezi pronađena brojna ljudska tela i da je broj žrtava porastao na 48, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.