Drašković: Korenit zaokret u državnoj politici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Korenit zaokret u državnoj politici

BEOGRAD -

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković poručio je danas, na sednici Glavnog odbora te stranke, da je Srbiji potreban korenit zaokret u državnoj politici, jer je stanje u zemlji daleko od dobrog.

"Jedino je dobro što se zatalasalo, ali neće biti dobro ako se završi samo na tome. Zadatak Srpskog pokreta obnove je da izazove cunami koji će dovesti do temeljne rekonstrukcije državne strategije i politike", rekao je Drašković.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Srpskog pokreta obnove zatražio da "talasa" kako bi stranke sa liste "Za evropsku Srbiju" prisiliti da se vrate programima za koje su se borili od 1990. do 2000. godine.

Drašković je kazao da je SPO svestan i opasnosti da njihove žrtve budu zaboravljene, a biografije izbrisane, navodeći da je pred "vratima vlasti vojska obučena u lažne košulje Evrope".

"Hanibal ante portas", kazao je Drašković i dodao da su u toj vojsci "perjanice nekadašnjeg Jula, koje su izdale SPO, (Zorana) Đinđića i (Vojslava) Koštunicu, srž Miloševićevog terorističkog poretka i tajkuni".

Lider SPO je kazao da je u tim redovima skoncentrisana ogromna volja da se iskoriste greške proevropske koalicije u Srbiji.

"Misle da ćemo ih dočekati na kolenima da zemlju povedu 20 godina unazad. To nećemo dozvoliti. SPO je spreman za borbu", rekao je Drašković i dodao da se članstvo te stranke priprema za moguće obračune svake vrste sa onima protiv kojih su se već borili.

On je naveo i da se država odnosi bahato i neodgovorno prema novcu iz budžeta, "da je bilo dosta slava, akademija i pokaznih vežbi", istakavši da se treba okrenuti Srbiji kojoj je duša u nosu i centralnim strateškim projektima - ulaganjima u selo i infrastrukturu.

"Nije tačno da u budžetu nema novca. Ima, ali ga treba drukčije trošiti", naglasio je Drašković i dodao da se u budžetu mogu naći dve milijarde evra koje će se preusmeriti socijalno i egzistencijalno ugroženim građanima.

On je napomenuo da ogromna sredstva iz budžeta odnosi kriminal, a godišnje milijardu evra odlazi na "iluziju očuvanja suvereniteta na Kosovu i Metohiji" i dodao da se u poslednjih 10 godina sistematski uništavao seljak, a energetski sektor "rasipao i razvlačio".

"Nije to samo u Kolubari, svuda gde malo zagrebete je tako - lopov do lopova. Ti miševi su izgrizli naše snove i ideale", dodao je Drašković.

Članovi SPO na sednici Glavnog odbora razmatraju političku situaciju u Srbiji, organizaciona pitanja i dosadašnje rezultate rada te stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.