Cunami zbrisao kuće, ima nestalih

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cunami "zbrisao" kuće, ima nestalih

Kuće u dva naselja na indonežanskom ostrvu Sulavesi su zbrisane, a ima i nestalih, nakon što je to ostrvo pogodio cunami visok tri metra, izazvan snažnim zemljotresom.
Portparol agencije za vanredne situacije Sutopo Punvo Nugroho rekao je da je cunami pogodio Palu, prestonicu centralne provincije i manje mesto Dongala, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
On je rekao da su kuće zbrisane i da je prijavljen nestanak porodica. U prekidu su i komunikacije u toj oblasti.
"Biće razmešten celokupan državni potencijal, a sutra ujutru ćemo poslati helikoptere kako bi pomogli u oblastima pogođenim cunamijem", rekao je Nugroho.
Indonežanska televizija prikazala je snimak sa telefona na kojem se vidi kako snažan talas udara u Palu dok ljudi vrište i beže u strahu. Voda je udarila u zgrade i veliku džamiju već oštećenu u zemljotresu.
Region je pogodio zemljotres jačine 7,5 jedinica nakon čega je usledilo nekoliko snažnih naknadnih potresa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.