Zaustavljeno isticanje radioaktivne vode u Pacifik

Izvor: Blic, 06.Apr.2011, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljeno isticanje radioaktivne vode u Pacifik

TOKIO - Tokijska elektroenergetska kompanija (Tepko) saopštila je večeras da je uspela da zaustavi isticanje radioaktivne vode iz oštećene nuklearke "Fukušima - Daići" u Tihi okean.

"Tepko" je izlivanje vode iz pukotine u betonskoj jami pored reaktora dva zaustavio ubrizgavanjem 1.500 litara natrijum silikata (čiji je rastvor poznat i kao vodeno staklo) u zemljište u blizini jame, kako bi se stvrdnulo, preneli su svetski mediji.

Nukearka "Fukušima - Daići" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ozbiljno je oštećena u zemljotresu koji je 11. marta pogodio Japan i koji je potom izazvao cunami.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Japan,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.