Japan: Zabranjeni filmovi o cunamiju

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Zabranjeni filmovi o cunamiju

Čelnici kuće "Vorner“ odlučili su da prestanu da prikazuju ostvarenje Klinta Istvuda "Drugi život“ u japanskim bioskopima. Zastrašujući prizori cunamija iz filma nisu prigodni za prikazivanje u aktuelnim okolnostima, obrazloženje je distributera.

Filmski distributer Vorner povukao je iz japanskih bioskopa film Klinta Istvuda Drugi život (Hereafter), >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju.

Satoru Otani iz japanskog ogranka "Vorner entertejnmenta" istakao je da se to ostvarenje više neće prikazivati u japanskim bioskopima, jer zastrašujući prizori cunamija iz filma nisu prigodni za prikazivanje u aktuelnim okolnostima.

Jedna od tri priče u filmu je o francuskoj televizijskoj novinarki Mari (Belgijanka Sesil de Frans iz horora Krvava romansa) koja je zamalo poginula posle udara cunamija, što je iskustvo koje će je podstaći da stvari posmatra iz drugačijeg ugla.

Film Drugi život bio je od februara na programu 180 japanskih bioskopa. Prema prvobitnom planu distributera najnovije delo Klinta Istvuda trebalo je da se prikazuje do kraja marta.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.