Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Tajfun i zemljotres na severu zemlje

Jedna osoba je poginula, 50 je povredjeno, dok je 1,2 miliona ljudi evakuisano zbog naleta tajfuna Halong u Japanu, gde tropska oluja nastavlja da se kreće Japanskim morem, saopštile su vlasti u Tokiju.

Pored tajfuna, severoistočni deo Japana pogodio je zemljotres jačine 6,1 stepena, ali nije bilo žrtava ni opasnosti od cunamija.

Tajfun >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je pogodio ostrvo Šikoku na zapadu Japana i tokom dana bi mogao da pogodi severni deo japanskog arhipelaga kod grada Kjoto.

Halong je ugrozio drumski i vazdušni saobrachaj. Nekoliko stotina letova je otkazano u jeku godišnjeg, budističkog prazničnog vikenda, poznatom kao "Obon".

Hidrometeorološka služba predvidja da je moguće da Tokio zahvate jake kiše.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu,   Cunami

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajfun u Japanu odneo deset života, 90 povređeno

Izvor: Blic, 11.Avg.2014, 09:27

U Japanu je 10 osoba poginulo a oko 90 je povređeno u naletu tajfuna Halong, koji se danas kreće ka ruskim obalama na Pacifiku...Iako je tajfun napustio Japan, zvaničnici upozoravaju stanovništvo od mogućih poplava i klizišta...Evakuisano stanovništvo, njih 1,2 miliona, polako se vraća svojim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.