Iscurilo 300 t radioaktivne vode

Izvor: B92, 20.Avg.2013, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iscurilo 300 t radioaktivne vode

Tokio -- Iz nuklearne elektrane u Japanu, koja je teško oštećena u zemljotresu i cunamiju 2011, isteklo je 300 tona veoma radioaktivne vode.

"Tokio elektrik pauer kompani" objavila je danas da je zagađena voda procurila iz čeličnog rezervoara za skladištenje razorene centrale "Fukušima 1".

Radioaktivnu vodu je većinom upila zemlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ostatak radnici iz bare pumpaju u drugi rezervoar.

Centrala je posle zemljotresa marta 2011. teško oštećena cunamijem koji je izazvao prekid hlađenja, te se zapalio i istopio nuklearni reaktor. Radioaktivna voda iz te centrale odranije curi u more.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Cunami

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz "Fukušime" iscurelo još 300 tona radioaktivne vode

Izvor: Blic, 20.Avg.2013

Iz nukelarne elektrane "Fukušima" u Japanu, teško oštećene cunamijem, isteklo je 300 tona veoma radioaktivne vode, saopštilo je preduzeće kojem pripada ta centrala. "Fukušima 1".."Tokio elektrik pauer kompani" (Tokyo Electric Power Co.) objavila je danas da je zagadjena voda procurila iz čeličnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.