Bez odlaganja SP u Tokiju

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez odlaganja SP u Tokiju

Međunarodna klizačka unija (ISU) ne namerava za sada da otkaže prvenstvo sveta u umetničkom klizanju uprkos razornom zemljotresu koji je pogodio Japan.

Svetsko prvenstvo na programu je od 21. do 27. marta u Tokiju.

Portparol ISU Selina Vanije izjavila je za agenciju AP da je "Jojogi nacionalni stadion", na kojem će biti održano takmičenje, neoštećen u zemljotresu.

U razornom zemljotresu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i cunamiju do sada je stradalo nekoliko stotina ljudi u severoistočnom delu Japana.

Vanije je precizirala da je Japanska klizačka federacija utvrdila da nema oštećenja u sportskom centru u Tokiju gde je planirano da se održi takmičenje.

Jojogi stadion je igrađen pre 50 godina za potrebe Olimpijskih igara u Tokiju 1964, godine.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.