Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U trodnevnim borbama u Siriji poginulo 190 osoba

Tokom trodnevnih sukoba sa pripadnicima "Islamske države" (IDIL) na istoku Sirije, gde je ova militantna grupa napadala oblasti pod kontrolom vlade, poginulo je 120 sirijskih vojnika, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Od subote je u sukobima ubijeno 120 pripadnika snaga odanih sirijskoj vladi i 70 pripadnika "Islamske države", navela je opservatorija, čije je sjedište u Velikoj Britaniji.

Sirijski zvaničnici nisu bili dostupni za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << komentare, navodi Reuters.

Državna novinska agencija SANA saopštila je u ponedjeljak,  da su vladine snage vratile pod svoju kontrolu neka naseljena područja u predgrađu Al Bagalija, u blizini grada Deir ez Zor, i ubili više pripadnika IDIL -a.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Deseci poginulih u borbama ISIL-a i sirijskog režima

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jan.2016

Šam – Sirijska opservatorija za ljudska prava saopćila je u utorak kako je veliki broj pripadnika sirijskih državnih snaga i boraca oružane grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) poginuo u žestokim trodnevnim okršajima na istoku države, prenose agencije. U izvještaju se navodi kako je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.