SNSD uputio zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti odgađanja izbora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2020, 18:16

SNSD uputio zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti odgađanja izbora

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u utorak 26.maja je zvanično uputio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (BiH) zahtjev za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke Centralne izborne komisije BiH (CIK), donesenu 23.maja da lokalni izbori budu odgođeni za 15. novembar. "Očekujemo da će zahtjev biti razmatran na prvoj sjednici Ustavnog suda i da će to biti riješeno u najkraćem mogućem roku. Znamo kakav je Ustavni sud BiH, a ovo je još jedan od testova da li živimo u iole pristojnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ustavni sud BiH će se proglasiti nenadležnim za odluku CIK-a?

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2020

SARAJEVO - Ustavni sud BiH mogao bi se proglasiti nenadležnim da razmatra zahtjev SNSD-a da preispita odluku CIK BiH na osnovu koje su lokalni izbori sa 4. oktobra odgođeni za 15. novembar ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.