Navaljni prebačen na izdržavanje zatvorske kazne izvan Moskve

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2021, 22:17

Navaljni prebačen na izdržavanje zatvorske kazne izvan Moskve

Najpoznatiji ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen je na izdržavanje kazne u zatvor izvan Moskve, izjavio je njegov advokat. Ruske vlasti su se odlučile na taj potez uprkos zahtevu Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) da oslobode Navaljnog. Advokat Vadim Kobzev nije rekao u koji zatvor je poslat njegov klijent. Ruske vlasti obično ne pružaju informacije o premeštanju zatvorenika sve dok ne stignu na odredište, koje bi moglo biti bilo gde u zemlji. Ruski mediji su prethodno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Potvrđeno prebacivanje Navaljnog u zatvor izvan Moskve

Izvor: Danas, 26.Feb.2021, 13:33

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen je u kaznenu koloniju gde treba da odsluži kaznu od dve i po godine zatvora, izjavio je šef zatvorske službe Aleksandar Kalašnjikov.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.