Kovačevski: Neprihvatljiv predlog EU da se zahtevi Bugarske uvrste u pregovarački okvir

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2022, 16:45

Kovačevski: Neprihvatljiv predlog EU da se zahtevi Bugarske uvrste u pregovarački okvir

Premijer Severne Makedonije, Dimitar Kovačevski, oglasio se povodom najnovijeg predloga EU da se u pregovarački okvir uvrste zahteve Bugarkse i ocenio da su oni “neprihvatljivi” za njegovu zemlju. “Ne smemo dozvoliti da bilateralna pitanja postanu multilateralna. Istorijska pitanja ne smeju biti u pregoavarčkom okviru. Predlog u sadašnjem obliku nije prihvatljiv”, izjavio je Kovačevski u Briselu. Da je u najnovijem predlogu EU uvrstila bugarske zahteve, potvrdio je u toku dana Oliver...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kovačevski: Francuski predlog za rešavanje spora sa Bugarskom je apsolutno neprihvatljiv za nas

Izvor: Danas, 23.Jun.2022

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski odbacio je danas u Briselu francuski predlog za rešavanje spora sa Bugarskom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.