Izborni panel za žalbe Kosova: Kurti se ne može kandidovati na izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2021, 17:59

Izborni panel za žalbe Kosova: Kurti se ne može kandidovati na izborima

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) je delimično usvojio žalbe političkih subjekata čije liste Centralna izborna komisija Kosova (CIK) nije verifikovala, odnosno omogućava se potvrđivanje kandidata koji nemaju problema sa zakonom. To znači da lider Samoopredeljenja Aljbin (Albin) Kurti neće moći da učestvuje na prevremenim parlamentarnim izborima 14. februara jer je 2018. godine osuđen zbog bacanja suzavca u Skupštini Kosova. U saopštenju iz IPŽP-a se navodi da, osim Kurtija, na...
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izborni panel za žalbe i predstavke nije potvrdio kandidature Aljbinu Kurtiju i još 46 poslanika

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Izborni panel za žalbe i predstavke Kosova (IPŽP) nije potvrdio kandidature 47 kandidata za poslanike Skupštine Kosova, iz sedam političkih entiteta na prevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar, zbog pravosnažnih presuda za krivična dela izrečena u poslednje tri godine.

Nastavak na Danas...

Kosovski Izborni panel za žalbe: Kurti i dugi osuđivani kandidati ne mogu na izbore

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Kosovski Izborni panel za žalbe i predstavke odbio je žalbu Samoopredeljenja, tako da se Aljbin Kurti i drugi kandidati koji su u poslednje tri godine osuđivani ne mogu kandidovati za poslanike na izborima 14. februara, prenosi Indeks onlajn.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.