Apel povodom dramatičnih događaja u Budvi: Poziv EU da SNAŽNO UPOZORI Mila i Duška!

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2020, 15:27

Apel povodom dramatičnih događaja u Budvi: Poziv EU da SNAŽNO UPOZORI Mila i Duška!

IA, CGO, CIN I Medijski centar pozivaju Evropsku Uniju da uputi snažno upozorenje predsedniku Crne Gore Pozivamo Evropsku Uniju da uputi snažno upozorenje predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i predsedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću na neprimereno miješanje Vlade i policije u politička pitanja i poslove lokalne samouprave. Osuđujemo upad jedinica policije u zgradu Opštine Budva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nasilje i hapšenja opštinskih funkcionera, službenika i građana.Ovo je deo saopštenja koje potpisuje Institut alternative (IA), Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) i Media centar, kojim se apeluje da se pritvoreni puste na slobodu, a policija i tužilašto da se ne uključuju u rešavanje pravne i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve. -Pozivamo nadležni sud da hitno odluči u odgovarajućim predmetima koji se nalaze pred ovim sudom. Očekujemo da se u vezi sa postupanjem policije otvore postupci pred svim nadzornim i kontrolnim mehanizmima rada policije, koja u demokratskom društvu ne sme biti zloupotrebljena za interese jedne političke grupacije, deo je saopštenja kojim se osuđuje upad jedinica policije u zgradu Opštine Budva, nasilje i hapšenja opštinskih funkcionera, službenika i građana.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vlada Crne Gore povodom incidenta u Budvi: Ne pretite nam Evropskom unijom

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2020, 01:27

Ne pretite nam Evropom, nego obezbedite minimum objektivnosti koja vam tako nedostaje u političkom svrstavanju Podgorica – Povodom incidenata u Budvi koji su se dogodili u sredu, te reagovanja Instituta alernativa (IA), Centara za istraživačko novinarstvo (CIN), Media centara...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.