REKORDAN BROJ SLUČAJEVA DENGA GROZNICE: Prenose je komarci a izaziva unutrašnje krvarenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 13:32

REKORDAN BROJ SLUČAJEVA DENGA GROZNICE: Prenose je komarci a izaziva unutrašnje krvarenje

U Singapuru rekordan broj zaraženih virusom denge

Singapur se suočava sa rekordnim brojem slučajeva zaraze virusom denge, tropske bolesti koju prenose komarci.

Singapur, grad-država od 5,7 miliona stanovnika, ove godine je zabeležio više od 26.000 slučajeva denge, što je broj koji već premašuje godišnji rekord od 22.000 slučajeva, postavljen 2013. godine, a broj preminulih za sada iznosi 20.

Ova bolest može izazvati jaku groznicu koja dovodi do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutrašnjeg krvarenja i stanja šoka.

Poređenja radi, korona virusom u Singapuru je do sada zaraženo 56.000 ljudi, a broj preminulih od COVID-19 je 27.

Da bi suzbili širenje denge, nadležni u Singapuru koriste specijalno uzgojene komarce koji prenose bakteriju čije dejstvo sprečava izleganje divljih vrsta komaraca prenosilaca denge, što se u nekim područjima pokazalo efikasnim u procentu i do 90 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.